Känada

 

Kaikki jotka vaeltavat, eivät ole eksyksissä -J.R.R Tolkien-

 

Voi olla jo tyhmyyden puolelle menevää positiivisuutta :)

Meille ehkä paremminkin:

Kanadassa vaeltavat Suomalaiset ovat useimmiten eksyksissä -V.J.Ketola-

mut eiköhän me.... Jeah!!

Kuvia Känada-reissusta!

Pictures from Canada journey

 

AJANKOHTAISTA (26.06.2006)

Eli sain näitä nyt vähän päiviteltyä. Jos jokin on muuttunut tai lisättävää olisi, niin pistäkää ilmotellen ni laitan tänne...

Niin. Täs viel on sitä yhen viikonlopun antia, ku nähtiin meil kontsas. Tää on ymmärtääkseni aika lailla lopullinen matkasuunnitelma.

AIKATAULUSTA

1.7 Lento saapuu Vancouveriin ( Tai ehkä vasta 2.7 ks.alin solu)

MAJOITUS VARATTU 1.-4.7. (Tai ehkä vasta 2.-5.7, tai miten ikinä meneekään..)

9.7. klo 17:00 Juna kohti Winnipegiä (torontoa). Matka Winnipegiin
kestää __2 yötä__ ja perillä ollaan 11.7. puolen päivän aikaan

MAJOITUS VARATTU 11-13.7

13.7. matka jatkuu torontoon klo 12:25, jossa olemme perillä
perjantaina
14.7. noin klo 20.

17. tai 18.7 Matka Windsoriin ja sitä kautta detroitiin jossa
varattaisiin ajoneuvo ozzfestiä varten.

20. tai 21.7 (kunnosta/koomasta riippuen) Matka jatkuu Windsorista
Montrealiin (toronton kautta).

22-25.7 Montreal/quebec/ottawa.. päätetään myöhemmin.

26.7 VIIMEISTÄÄN saapuminen Halifaxiin

27.7 lento kohti lontoota ja sitä kautta kotimaata

 

En saanu tätä sivuille (siis osannu) taulukkona, ni pistin kuvana. Samapa kai tuo....

Matkasuunnitelma

OZZliput 5 x nurmipaikka 46 €/ naama
Majoitus pedger lodge 5 € / naama (varausmaksu)

Lisäksi matkat whistleriin on varattu ja majoitus hankinnan alla, nämä
hoidetaan paikan päällä.

Heippa,

Olette vamaan jo kaikki lukeneet, että canadian affair muutti vähän
aikatauluja, eikä me todennäköisesti päästä kanadaan kuin vasta
sunnuntaiksi. Pistin tuossa arvon monishalle jo mailia ja sanoin, että
ainakin hotellin saisivat maksaa lontoon päässä kun vasta sunnuntain
lennolle päästään..

Hostellihan meillä on jo varattu Vancouverin suunnalta mutta eiköhän
sitä voi ajallisesti siirtää kun ottaa yhteyttä sinne suoraan.
Ilmoittelen kun päästään tuosta tarkempaan päätökseen.

~*~
Niko

 

 

 

OZZ - FESTARIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

:D:D Kanada, täältä tullaan!!!!!!! :D:D

Ryhmäseksi

 

 

 

 

Vancouver valittu maailman parhaaksi kaupungiksi!!

Tämän kaikenhan me toki jo tiesimme Nikon ansiosta. Ainakin ite sain Nikolta taannoin netti-osoitteen jossa tämä jo kerrottiin. Mutta EI se mitään! Hehkutetaan vielä hetki lisää!!! Tämä on uusimmasta Tieteen kuvalehdestä (NRO 5/2006) skannattu yleisökysymys.

Haa!! Nauttikaa!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja täs tää maili, minkä Niko meille kaikille ompi lähettäny......

 

Känada

Versio 0.06

 

Versiohistoria
0.01                                                   Niko                                                  Pohja
0.02                                                   Jari                                                    Lisäyksiä: autot, osallistujan, nähtävyydet
0.03                                                   Niko                                                  Muutoksia: Tarkemman junalipun hinnat, aikatauluehdotus(katso!), lennot
0.04                                                   jari                                                     Aikataulu ehdotuksia, lentoehdotus, junalipun hinta?, häppeninkejä
0.05                                                   Niko                                                  Junalipun hinnat tarkistettu + Vancouver – Toronto väli, aikataulut, kysely VIA Railille
0.06                                                   Ville                                                   Jotain omia (sika hyviä) ideoita....

Alkusanat

Tässä taannoin tuli matkattua mantereen toiselle puolen. Määränpäänä oli silloin NYC ja siellä junalla matkustaessa tuli vastaan muun muassa mainos 30pv junalipusta kanadaan, mukana kartta jossa rautatiet koko mantereen halki. Mikäs sen siistimpää?! Idästä länteen tai mikä hullumpaa, päin vastoin. Potkua sain lisää kun tuossa markon kanssa juttelin.

No eniweis. Tein tässä vähän dokumenttiä aiheeseen liittyen. Kattelin alustavasti lentolippuja, junalippuja, vähän majoitusta, yleisesti hintatasoa. Tarkoituksena olisi vielä kartoittaa reitin varrelta mahdollisia pysähtymispaikkoja ja niiden nähtävyyksiä. Kaupunkien lisäksi siinä on ainakin Jasper National park, Niagara Falls, Prince Edward Island ja niin edelleen.

Alustavasti budjetiksi näyttäisi muodostuvan vähintään 2500e. Lennot ja junalippu maksavat yhteensä noin 1200e, tuohon päälle majoitus, ruuat, ostokset..

Nyt kun tuli vähän peloteltua niin ois semmoinen ehdotus, jotta jos homma kiinnostaa niin tähän (tai vaikka uuteen) dokumenttiin saa lisäillä juttuja mitä sua itteäs kiinnostaa. Jos niihin sit hankkis vähän taustatietoa kuten esim. Hintoja, majoitusta.. mitä nyt tuohon liittyy. Esim jos ois autolla kiinnostusta niin mitä maksaa ja missä pitäis käydä.. Toivottavasti ehdotuksia tulee.

Myöskin kiinnostaisi matkan potentiaalinen ajankohta. Markon kanssa pohdittiin kesäkuuta, kun silloin ei ole koulua ja tällä varoitusajalla ehtii työtkin siivota pois tieltä.

 

 

Matkan tyyppi

Tarkoituksena olisi selvittää matkaa kohti Kanadan maata, jossa tarkoituksena siis matkustaa rannikolta rannikolle – junalla – ja siinä samalla käväistä suurimmissa ja miksi ei pienimmissäkin kaupungeissa ja kyläpahasissa. Luontoa arvostavana ihmisenä lähtökohtana omalta osalta olisi myös tutustua yhteen tai kahteen kansallispuistoon matkan varrella. Länsirannikolta Vancouverin kaupunki on myös paikka jossa pitää useampi päivä viettää.

Järjestelyt ovat aika lailla avain asemassa yli kuukauden pituisessa reissussa, joten ei kun hommiin.

Nähtävää

CN-tower, satamakorttelit, Casa Loma-linna, Hockey Hall Of Fame, Niagara Falls

Kiinalaiskorttelit, Centennial-museo, H R MacMillan-planetaario. Tutustumisen arvoinen paikka on myös Vancouverin saari, jonne pääsee kätevästi lautalla. Saarella mm. mahtavia luonnnonpuistoja jättipuineen ja kilometrien hiekkarantoja sekä tietysti Brittiläisen Kolumbian pääkaupunki Victoria.

Ville lisäys nähtävyyksiin:

Miekkavalaita tsekkaamaan!

täs ainaki yks mesta, joka kohtuu lähellä Vancouveria tuo Victoria: http://www.springtidecharters.com

Hinta ois jotain 90 CDN per nenä. Sit matkat tonne Victoriaan, ni varmaan jotain 200 reissu.. (näillä muuten on semmonen paketti, joka sisältää kuljetuksen Vancouverist tonne Victoriaan ja sielt sit tsekkaa valait. Sit viel paluu kuljetus. 169 CDN!!!!!! Mut onhan Victoria makee niinku ihan citynäki vaa nähä, joten toi valas reissu ois niinku siinä samassa :)

 

Ja sit siel jossain on aavikol kuulemma loistava dinosaurus museo. Joku kylä mikä elää turismil tai jotain.. Otetaan lisätietoo jos jengii kiinnostaa...

 

Lennot

Huomio! lentojen hankinta tulee ajankohtaiseksi tammi/helmikuussa. Tähän ei kauheasti ole aikaa joten suunnitelmat pitäisi tarkentaa ainakin aikataulun suhteen. Tästä lisää kohdassa aikataulut (ullatus ullatus)

Ainut realistinen vaihtoehto ellei sitten halua matkustaa kahta kuukautta josta puolet laivassa :). Ensin tarkastelin valmiiksi järjesteltyjä vaihdollisia lentoja. Killroyn mukaan halvin kombo olisi noin 900 euroa, tosin halvimmat opiskelijaliput eivät vielä tässä vaiheessa ole myynnissä. Hinta olisi kuitenkin noin 800 eskoa minimissään.

Toinen realistisempi vaihtoehto on käyttää nykyisiä halpalentoyhtiöitä, joka tosin tuo mukanaan mielenkiintoisia ongelmia vaihdon kanssa mutta hei, jos siinä säästää 200e niin sillä syö aika pitkään. Tässä tapauksessa vaihto tapahtuisi Lontoon kautta, aikaisin varattuna tähän iso-britannian helmeen pääsee ryanairilla noin 50 eurolla veroineen ja toinen mokoma on varattava paluumatkaan. Lento saapuu stanstedin lentokentälle 23:xx, joten tämä on pienimuotoinen ongelma mutta ei suinkaan este :P.

Jatkoyhteys Kanadan Halifaxiin (itärannikolla) lähtee vajaan kolmen tunnin bussimatkan takana olevalta Gatwickin lentokentältä tämänhetken aikataulun mukaan noin klo 13 jälkeen. Lontoossa on siis yövyttävä, joko lentokentällä tai hotellissa (noin 80e / naama) ja aamulla olisi siirryttävä lentokentältä toiselle. Tai sitten vietettävä Lontoossa useampi yö..? jos jotakuta ei kanada kiinnosta niin voisi tulla lontooseen asti muutamaksi päiväksi..

Gatwickin kentältä lentää useampi halpalentoyhtiö Kanadaan: Vancouveriin, Torontoon, Montrealiin ja Halifaxiin. Menopaluu siten että lennetään ensin itärannikolle ja paluu noin kuukauden päästä länsirannikon Vancouverista maksaisi lentokenttäveroineen about 500e. Liput on tietysti ostettava etukäteen – mastercardilla tms.

Kokonaisuuten lennot tulisivat maksamaan vähän reilut 600 euroa. (Halvempia vaihtoehtoja etsitään yhä)

Lähteet
http://www.canadianaffair.com
http://www.ryanair.com/site/FI
http://www.cheapflights.co.uk
http://www.killroytravels.fi

 

Yksivaihtoehto on mennä myös frankfurtin kautta, jonne pääsee kanssa halvalla ryanairilla. Tosin halpalento on vielä hakusessa…
Tein pikaisen etsinnän: www.condor.com. Esim. Frankfurt-Toronto n.200€, Fra-Vancouver 300€ ja Halifax-Frankfurt 133€. Noihin tulee kyllä verot päälle 100€?

Ryannin tarjoukset eivät ole vielä ilmestyneet mutta saatetaan päästä 20€ suuntaansa..

Jos meno Lontoon kautta niin luultavasti tuo Canadianaffair olisi halvin. Yksivaihtoehto olisi säästää että käydään reissaamassa sielä halifaxin tienoilla ja tullaan takas esim. tronttoon, josta saattaa olla tarjouslentoja takaisin päin! (jos on kiinnostusta reissata takaisin samaa reittiä ja junapäiviä on jäljellä.)

 

Kanadassa toimii ilmeisesti useampi rautatieyritys mutta koko maan kattavalla verkolla 30 päivän lippua tarjoaa VIA Rail Canada, jolla saa matkustaa 12 päivänä tästä 30 päivän periodista. Euroissa tämä lippu maksaa vuoden 2006 kesänä opiskelijalle veroineen (ALV 7%) noin 580e (783 canadan dollaria), aikuiselle 621e ($870). Makuuosasto ei lippuun kuulu ilman törkeän kallista lisämaksua, mutta voihan sitä comfort luokassakin jonkun verran nukkua (toisaalta myös majoitus kaupungeissa maksaa). Alla olevassa kuvassa näkyvät reitit joilla lippu kelpaa. Koko Pohjois-Amerikan kattava lippu maksaa 600-700e, mutta esimerkiksi keskustelupalstoilla ei Amtrakin toimintaa ole liiaksi kehuttu, kuulemma löytyy juna-asemia joissa ei ole mitään muuta kuin laituri ja parkkipaikka(!). Montrealista voi myös ostaa kolmen päivän lipun joka maksaa noin 80 euroa ja jolla voi matkustaa ainakin välillä montreal – new york – washington dc. Tuo väli tuntuisi kesän kokemusten perusteella toimivan hyvin.

 

 

Lähempänä junareittien aikatauluja on katsastettava tarkemmin, koska pidemmän matkan junat kulkevat harvemmin. Esim. Torontosta Vancouveriin junat lähtevät 3 kertaa viikossa ja Halifaxista Montrealiin kerran päivässä.. Eipä kannata myöhästyä.

Ongelmallisin väli on muutenkin tuo Vancouver – Toronto joten siinä saattaisi olla paikallaan matkustaa koko väli kerralla (kolme päivää kestää), tällöin jäljelle jäisi 9 päivää muuhun matkustamiseen tuolla itärannikolla.

Jos matkaan tulee vasta Torontossa, kannattaa varmaan ostaa vain tuo Corridorpass, joka käy kartan tummansinisillä reiteillä. Lippu maksaa noin 200 € ja sillä saa matkustaa 10pv tuolla alueella. Sitten joko lento Montrealista suomeen tai junalla/autolla Halifaxiin ja lento sieltä..

Lähteet,

Canrailpass:    http://www.viarail.ca/planner/en_cart_canr.html
Corridorpass: http://www.viarail.ca/planner/en_cart_corr.html
Aikataulut:      http://www.viarail.ca/download/en_docs_hpdf.html

Canrailpass

päiviä käytössä:

12

käytetty:

10

 

 

 

PAKOLLISET

(ellei muuta lentoja)

 

 

 

Vancouver

Toronto

3

Toronto

Ottawa

1

Ottawa

Montreal

1

Montreal

Quebec

1

Quebec

Halifax

1

 

 

 

MUUT

 

 

 

 

 

Vancouver

Victoria

2

Toronto

Niagara Falls

1

 

Auton vuokraus

Hinnaltaan tuollaisen auton vuokraus kuukaudeksi on alkaen tavallisesta henkilöautosta 1000 e/kk ja jeeppi jotain 1500-1800 e/kk. Ja tietysti bensat päälle. Jos 8000 (!!!!) km, kulutus 10 l/100 km, hinta 1e/l = 800 l = 800 e

eli kulut autosta ja matkareitistä riippuen 1800-2500 e/kk ja optimi 4 eli henk. 450-625 e/naama.

Miinusta:

 1. on löydyttävä ajokuntoinen kaveri
 2. Suunnistaminen
 3. auton leviäminen
 4. autossa istuminen
 5. optimi porukan koko

Plussaa:

 1. päästään melkein joka paikkaan
 2. auton voi ilmeisesti jättää vaikka toiselle puolelle maanosaa
 3. voidaan pysähtyä paikallisiin nähtävyyksiin
 4. voidaan majoittua halpoihin Norman Bates - hotelleihin..
 5. kamat kulkee mukana

Mahdollista myös vuokraus vähemmäksi aikaa. Eli esim. viikon kiertoajelu jossakin 200 e/vko.


Majoitus

 

Pikainen vilkaisu suurempien kaupunkien hostelleihin kertoo että kahdelle hengelle yöpyminen maksaisi 10-40 euroa yö / naama. Edullisia 10-20 euron paikkoja on ainakin torontossa ja vancouverissa useita. Hinnat tosin ovat joulukuun tasoa, kesäisin nuo saattavat olla isompia.

Http://www.hostelworld.com

jos laskee 20 euroa yö, niin se ois 600e majoitukseen. Osa menee varmaan junassa.

Hintataso

 

Kanadan dollareita saa eurolla tällä hetkellä hintaan 1€=1,4$. Kaupungeissa hinnat ovat varmaankin kutakuinkin Suomen hintatasoa, muualla vähän halvempia.Hintoihin lisätään pääsääntöisesti arvonlisävero 7 %.

Osanottajat sekä huolet, murheet ja turhat toiveet

Niko

 1. Työsopimus loppuu 30.4; tentit toukokuun puolivälissä => tässä vaiheessa lähtöajankohdaksi sopii kesäkuun alusta eteenpäin ja aikaahan on.
 2. Kun kerran lähdetään niin prkle sit ollaan kans: 4vk tavoitteena. Tämän ei toki tarvitse koskea kaikkia, sovitellaan aikatauluja yhteen
 3. Kalastus / vaellus on ehdoton (tosin kalastus jää minun osalta loikoiluksi :P)

Jari:

 1. Olen Lissabonissa 4.6-9.6 joten matkalle korkeintaan viikolla 24
 2. Sopiva aika 3 vko:a
 3. Onko kukaan kiinnostunut kalastusreissusta? (1 pv)

Marko?

Muut?

 

Häppeninkejä:

 1. Kanadan GP montreal 23.-25.6.2006
 2. Quebec city summer festival between July 7 and 17
 3. Just for launghs festival (mont.)
 4. Caribana (mont.)
 5. Ozzfest kiertää heinäkuussa, 20 suurta bändiä messissä.. Hevay is the vay :)
  Reitti ja aikataulu

NIKO: Tässä ois yks ehdotus aikataululle. Koskapa ollaan mahdollisesti liikenteessä mahdollisesti erilaisin aikatauluin, ajattelin tehdä tästä sellaisen moduulihommelin jotta saatais tuo joustavaksi. Ajattelin tuota järjestystä muutenkin uudestaan. Varmasti järkevämpää olisi lähteä liikkeelle Vancouverista ja suunnata sieltä itäänpäin. Tässä muutamia syitä

 1. paluu matka olisi lennolla lyhyempi (sitä saattaa arvostaa paljon)
 2. muut voivat liittyä seurueeseen esim torontossa, siellä ois varmasti eniten nähtävää ja silloin voisi säästää junalipun kustannuksissa ostamalla vain corridorr passin ja oleskella vain tuolla alueella.. kiinnotusta tälle idealle??

JARI : Aikatauluehdotuksia..

 1. Olisi kiinnostusta käydä koko setti läpi. Olisiko mahdollista hieman tiivistää 3-3½ vko:n
 2. Lontoo 1-2 pv (ei pakollinen nähtävyys mulle)
 3. Quebec:ssä kannattaisi kaiketi käydä 1-2 pv
 4. Niagaran näkee kaiketi päivässä
 5. Vaellus missä? Jasper?
 6. ”Saaripäiviä” vähemmälle? on jo 11 pv (Vict= vancouver island???, Prinssi, Halifax)

 


Kohde

Kesto, pv

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Länsirannikko

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vancouver

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vict. island

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vancouver - Toronto

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idän suuret kaupungit

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toronto

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ottawa

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Montreal

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niagara

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itärannikko

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pr. Edward

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halifax

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muut

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vael/kalast

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maksimi kesto

30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joustava kesto, esim

19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Corridor pass

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähtö: x.x.2006                    Paluu: y.y.2006


 

 

 

 

Kyselin VIA raililta noita makuupaikkojen hintoja, esimerkkinä väli Vancouver – Toronto. Tässä vastausta.. Kallista on.


Good morning,

It is possible upgrade from the Canrailpass to a sleeping accommodation on the Canadian between Vancouver to Toronto in High Season. You would only be able to upgrade to the sleeping accommodation 21 days or less prior to your departure.

The price for a Student High Season Canrailpass is $783.24 (tax included)

The upgrade rates one way with tax included for an ISIC card holder are;
Upper berth $512.53
Lower Berth $727.60
Single Bedroom $1129.92

*The prices are subject to change without notice.

If you have any further questions, please do not hesitate to contact us.

Stephanie
Customer Support Desk