Festarihuumaa 2007, YLTÄ JA PÄÄLTÄ

Koetettu vähän hahmottaa mitä tapahtunut ja milloin. Niin kuin kaikki tietävät juhannuksen ilmanpaineet ja ympäristötekijät vaikuttavat muistiin ja sen laatuun dramaattisesti. Niinpä kertomuksessa lie suuriakin aukkoja tai jopa täydellisiä muistin pimennyksiä.. Mutta alhaalla nuo hetket, sillei ku meitsi ne muistaa.

 

Startti
Kenkien paikkaus
Floggin molly
Baarireissu
The Valkyrians
Lähtö Provinssista
Siirtyminen nummeen
Kaljateltan huuma
Ilkka-lehti
Hevi-Ari ja kalsarit
Ketku ja piikkilanka-aita
Poistuminen nummesta
Loppu

 

 

 

 

 

Startti

14.6.2007
Festarikesä pärähti lopulta käyntiin, kun sysättiin bilikan nokka kohti Seinäjokea.
Matka oli pitkä ja kuoppainen mutta lopulta saavuimme vähän kymmenen jälkeen provinssirockkiin. Teltat vetäisimme bydeen ja aloitimme festarien vieton. Jengiä oli jo toki tuolloin runsaasti, joten seurasta ei ollut pulaa. Pystytimme teltat tosiaan aika pirulliseen paikkaan metsän siimekseen. Siellä oli kylmää, pimeää, eikä aurinkoa tuolla nähnyt.
Tuo torstai ja perjantai välinen yö olikin aika karu. Meinasi viedä kyllä pohjan ja innon koko telttailulta. Oli kylmä kuin Siperiassa ja satoi aivan kaatamalla. Telttani päästi mukavasti vodaa ineen ja olin kuin uitettu koira märissäni ja kylmissäni. Makuupussistakin pystyi puristamaan vettä kuin tiskirätistä..
No tuo selvittiin ja aurinkokin tuli esiin. Ei meidän teltoille, mutta noin ylipäätänsä.

Kenkien paikkaus

Pe 15.06
Lähti tuolla provinssirockin temmellyksessä toisesta bootsista pohja. Siellä sitten läpsyttelin sen kanssa teltoille ja aloin liimata pohjaa takasin paikoilleen. No parin promillen nousuissa se ei ihan mennyt kuin elokuvissa. Tai no, kuin jossain komediassa kyllä. Liimasin meinaa hiukset siinä mukana. Hyvä oli huomata, kun oli laittamassa kenkää jalkaan. Että nykii päässä. Eihän tuossa muukaan auttanut kuin moralla pitkin pohjan reunaa. Onneksi ei sentään koko fleda mennyt :D

Floggin molly

Pe 16.06 johonkin aikaan
Floggin molly ompi oikeastaan ainoa bändi minkä muistan nähneeni : ). Kipeytin siinä kaikenkukkuraksi nilkkanikin. Päälavan edessä kun on (niin kuin jokaiselle hyvälle festarille kuuluu) aitoja pitkin kenttää. Nuo kun estävän koko kentän ihmismassan runnomasta eturivin väkeä. No noiden aitojen ylihän oli mentävä ja siinä Ketku lenteli..
Tanssin muuten erään mimmin kanssa diudiudiu tanssia (käsikynkkää ym.). Jossain vaiheessa pyörimme ympyrää toisiamme käsistä pitäen. Siinä sopivassa tuiterissa ja kiihkossa pistin turhan kovasti jaloilla koreaksi. Mimmin jalat ottivat ilmaa alle ja jokunen lähimaaston juhlija taisi saada tossun logon ohimoon. (kovat pahoittelut tästä).
Huippu keikka oli. Aivan loistava!!
PS.
Perjantai ja lauantai välinen yö ei ollut ollenkaan niin kylmä kuin edellinen..

The Valkyrians

Su 17.06 aamua
Tässä toinen yhtye minkä muistan sata varmasti. Osittain siksi, että en kyseistä musiikkia vapaa-aikana kuuntele. Toisekseen siksi, että soitti niin aamusta, että olimme harvinaisen selvin päin.
Veti kuitenkin loistavan keikan. Yleisö oli aivan upeasti messissä. Järjestäjille kiitos vesituopeista mitä jakelivat juhlijoille.

Baarireissu

Su 17.06 iltaa (myöhää)
Sitten taitaa seuraava muistikuva olla meitsin ja frendin sekoilu ytimeen baariin. Me kun oltiin: ”Siististi cool. YLTÄ JA PÄÄLTÄ!!!”. Kauhealla halipulalla tietenkin. No, itse festarialueelta pois pääseminen kesti lie tunnin. Kun halailimme jokaista vastaantulijaa. Sitten viimein pääsimme kylille johtavalle tielle ja saimme taksin. Puolessa välissä tajusimme, että emme voi halia jengiä taksissa. Niinpä jäimme pikimmiten pois ja dallasimme loppu matkan halien jokaista (mm. lyhtypylväitäkin.). Päästyämme viimein baariin asti, oli tuon pirulaiset jo sulkeneet. Ja eikun takaisin..

Lähtö Provinssista

Ma 18.06
viimein Provinssi humppasi itsensä uuvuksiin. Aamupäivänä otimme kelkan kohti nummijärven festarialuetta. Kaksi meistä neljästä oli jatkamassa Raumanmeren juhannusjuhliin, mutta tulivat tappamaan kanssamme aikaa nummeen.
Saavuimme Nummirockin alueelle maanantaina noin 15.30 ja havaitsimme kauhuksemme sen aivan tyhjäksi.
Yhtä ainoatakaan henkilöä ei tuolla ollut. Provinssirockin juhlinnasta seuranneet vapinat ja vainot alkoivat koitua niin pahoiksi, että päätimme painua läheiselle camping alueelle. Siellä nyt olisi meidän lisäksi edes muutama muukin hahmo.
Saimme upeasti vuokrattu ihka oikean mökin, mihin menimme tärinäämme laannuttamaan. Saimme mahtavasti kaikki asiat hoidettua ja nopeasti punkan alle. (kiitos muuten respan mimmeille. Olitte/olette loistavia!!).
Yö oli paha ja liskoja täynnä. Ruohonleikkaaja ei möröistä vähäisin…
Keskiviikkoon asti vietimme mökissä (kaksi yötä). Stadista tuli frendejä seuraan ja seurueemme kasvoi kolmella.

 

Siirtyminen nummeen

Ke 16.06
Puolenpäivin luovutimme mökin ja painelimme nummeen. Nyt jo jokunen oli saapunut leirintäalueelle ja meidän osaltamme festarit alkoivat.

DiuDiuDiu..
Maistellaan ja kilistellään. Pullo kiertää ringissä ja me alueella….

 

Kaljateltan huuma

To 17.06.
Festarit kaljateltassa aloittivat Forever One & Turmion kätilöt. Mehän parahdimme paikalle hyvissä ajoin, mehutonkka rinnalla kepeästi keikkuen. Huomasimme pirulaisten portilla jo aloittaneen viattomien juhlijoiden tullaamisen. Joten katsoimme parhaaksi dallata esiintyjien portista ineen. Mikä lie syynä ollut, mutta kenenkään estelemättä pääsimme hyvästi hyville paikoille tonkan kanssa. Näin budjetti säilyi vielä huomiseen..

 

Ilkka-lehti

Pe 22.06
”Aamusesta” lähdimme kauppareissulle kananmunia ja pekonia hakemaan. Näimme nuoren mimmin, joka tuli kyselemään tiedämmekö ilkkaa., niin tokaisin:
- Ilkka on sammunut.
* Hetken hiljaisuus*
- Mitä?
- Niin niin. Ilkka on sammunut. Mikäli nyt puhumme samasta Ilkasta, vastasin.
- Emme taida. Minä nimittäin puhun ilkka-lehdestä, letkautti mimmi.

No ei siinä hittoakaan. Mimmi räpsi pari kuvaa, kysyi muutaman kyssärin ja pamautti stoorin seuraavan päivän ilkkaan. Näin se homma etenee…

DiuDiuDiu..
Maistellaan ja kilistellään. Pullo kiertää ringissä ja me alueella….

 

Hevi-Ari ja kalsarit

La 23.06.
Vaikka miltei vannoin ja vakuutin, etten tätä tsekkaisi. Niin eturivissä silti kipaisin. Olin varustautunut neljättäpäivää pidetyillä festarielämän kokeneilla Viivi ja Wagner kalsareilla. Huusin Idols voittajallemme, että: ”rakkaudella”. Ja viskasin kalsarit lavalle. Eipä poika niistä mitään kommentoinut….

 

Ketku ja piikkilanka-aita

La 23.06 vielä jatkuu jatkumistaan..
En ole ikinä ymmärtänyt logiikkaa kieltää alkoholijuomia alueelta.
Niinpä toin mehukattitonkkani läpi raastavan tarkastuksen ja alueella otimme frendin kanssa huikkaa. Tuli joku virkaintoinen typerä steve ja saattoi alueelta ulos. Saman tien portista päästyäni vippasin tonkan aidan yli ja takaisin sisälle.
Mut eipä kantanut tuo kaaren kantamoinen tarpeeksi, vaan pamahti kahden aidan väliin. No siinä kiroiltuani näin erään tuttavan ja pyysin häntä heittämään minut aitojen väliin. Kaveri antoi kunnon ilmalennon ja kiltti helmuten lysähdin tonkkani viereen.
Vippasin tonkan saman tien frendille ja juhlimme iloisesti onnistumisemme huumassa. Sitten pamautti ankea todellisuus, kun tajusin nyt itse olevani aitojen välissä. Aitojen, joiden päälle oli ovelasti lysätty pari kerrosta piikkilankaa. Onneksi yksi tukiparru oli poikittain sisäpuolella. Sen avulla kampesin itseni aidan päälle. Juuri kun olin ponkaisemassa aidan yli, tukeutumani kakkosnelonen pamahti poikki ja lysähdin mahalleni aidan päälle. Onneksi sain kädellä juuri ja juuri otteen kohdasta, joka oli säästynyt ilkeältä piikkilankafriikiltä. Tuon tukikäden avulla heitin itseni aidan toiselle puolen. Kipeä ranne ja muutamat naarmut koristamaan pyykkilautavatsaani jäivät tuosta reissusta. Siinä tuttavani kanssa juhlimme hetken ja painelimme musiikin suuntaan…

 

Poistuminen nummesta

Su 24.06.
Ikävä kyllä kaikki loppuu aikanaan. Niin myös Nummirock. Sunnuntaina iltapäivällä oli meidän auto pakattu. Istuimme bilikkaan vapisten ja kylmän hien tunkevan joka paikasta. Kuski starttasi moottorin ja … Niin eipä startannutkaan. Akku oli näköjään loppunut radion soitosta ja kännykkäni lataamisesta.
No eipä muu auttanut kun vapina ryhmä lykkimään. Onneksi saimme kohtuu hyvin auton käyntiin ja säästyimme työntämiseltä Helsinkiin asti.

 

Loppu

Su 24.06 – Ti 26.06.
Voi voi voi mikä matka. Pari viikkoa radalla.. Teltassa asumalla, festareissa elämällä.. Voi voi voi.
Tuli bilissä otettua muutamia siivuja jellonaa, että selvisi himaan saakka. Himassa sitten nuo vainot, vapinat, tärinät, pelot, hiki ja kuume..   Huh huh.. Ei enää vähään aikaan.. ei enää vähään aikaan…

 

 

Himassa 26.06.2007
Sisäisesti cool (rikki)
Ketku